16

donderdag

mei 2024

Wie houdt jou scherp?

Ontdek tijdens deze expertsessie hoe een Raad van Advies jouw bedrijf helpt groeien. Maro Dedel, oprichter van DERO GROEP en Jan-Willem Onink van CFO Capabel delen hun kennis en inzichten rondom dit thema. Mis deze kans niet om praktische kennis op te doen en je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Waarom je naar deze sessie moet komen

Bij deze expertsessie met rondetafels leer je van experts op het gebied van het opzetten en inrichten van een Raad van Advies, én leer je door middel van de waardevolle inzichten van een ondernemer die dit al heeft gedaan in de praktijk. Deze klankborden en het netwerken met andere ondernemers helpen je verder in de richting van jouw ambities.

Tijdens dit evenement gaan we horen hoe Maro Dedel, oprichter van DERO Groep, een Raad van Advies heeft geïnstalleerd binnen zijn onderneming. Maro werd daarin begeleid door Jan-Willem Onink van CFO Capabel bij het oprichten en ‘bemannen’ van een Raad van Advies.

Uit onderzoek blijkt dat middelgrote bedrijven met een RvA (Raad van Advies) sneller groei weten te realiseren en betere financiële prestaties leveren. Dit komt doordat klankborden met ervaringsdeskundigen waardevolle nieuwe inzichten opleveren en bedrijfsblindheid voorkomen of doorbreken.

Dit levert het oprichten van een Raad van Advies jou als ondernemer op:

 • Een frisse en onafhankelijke blik op jouw onderneming
 • Rust en structuur
 • Waardevolle kennis en ervaring over onderwerpen die actueel zijn binnen jouw bedrijf
 • Uitbreiding van jouw netwerk
 • Vertrouwen van stakeholders (leveranciers, financiers)

Ga aan tafel met gelijkgestemde ondernemers in een vergelijkbare fase van hun ondernemersloopbaan en kom samen verder door uitdagingen te bespreken. Het gesprek wordt geleid door een moderator en inspirator zodat iedereen het maximale uit de rondetafelsessie haalt.

Leer onze inspirerende sprekers kennen

Maro Dedel

Maro Dedel

DERO Groep

Als jonge jongen maakte Maro, na schooltijd en in het weekend, machines schoon bij de plaatselijke
machinefabriek. Van schoonmaker werd hij al snel verspaner en lasser. Hij beet zich vast in alle klussen die hij deed en wilde het iedere keer weer beter doen. Die drive zat er al jong in.

Daar, tussen de machines, is zijn passie voor techniek en automatiseren ontstaan. Hij kwam in aanraking met robots en jaren later begon hij DERO.

DERO is een vooraanstaande leverancier van robotoplossingen en automatiseringstechnologieën. Ze leveren complete systemen en bieden ook afzonderlijke robots, grijpers en software aan klanten in diverse sectoren, zoals kaasproductie, convenience en eindverpakking.

Het bedrijf is inmiddels flink gegroeid en veranderd, maar de drive is gebleven. En die delen we met heel het team. Volgens hem ligt daar het succes.

Maro heeft met behulp van CFO Capabel een raad van advies geïnstalleerd om zijn onderneming, DERO Groep, naar de volgende groeifase te brengen.

Jan-Willem Onink

Jan-Willem Onink

CFO Capabel

Jarenlang actief geweest in de zakelijke dienstverlening. Als bedrijfskundige heeft Jan-Willem zijn ‘bancaire opvoeding’ genoten bij de ING. Hier vervulde hij gedurende 20 jaar diverse directiefuncties vanuit strategisch, commercieel en operationeel perspectief.

Met zijn advieservaring onderschrijft hij volledig ‘nut en noodzaak’ voor het instellen van een RVA. Hij heeft vaak in de praktijk ervaren dat een helicopterview, een frisse blik op zaken of simpelweg een praatpaal, gemist wordt binnen directies.

Vooral als het gaat om een structureel ingerichte
invulling daarvan. Om het credo ‘de waan van de dag
regeert’ te doorbreken, is de bestuursvorm Raad van Advies een prachtig instrument.

Recentelijk heeft Jan-Willem DERO GROEP begeleid bij het oprichten en ‘bemensen’ van een Raad van Advies.

 Toegangskaarten zijn beschikbaar, koop ze nu!

LEDENTICKET

Gratis

 • Toegang tot het event
 • Deelname aan de rondetafelgesprekken
 • Borrel inbegrepen
 • Geniet van alle voordelen van lid zijn

NIET-LEDENTICKET

99,-

 • Toegang tot het event
 • Deelname aan de rondetafelgesprekken
 • Borrel inbegrepen
 • Week voor aanvang van het event voor €75,-

Veelgestelde vragen

Bij nlgroeit werken ondernemers samen aan één doel: ondernemers laten doorgroeien om zo de Nederlandse economie te versterken. We bieden een platform waar ondernemers elkaar helpen om hun volgende groeistap te zetten. Met praktische tips en concrete acties waarmee je als ondernemer morgen al aan de slag kunt.

Events van nlgroeit zijn exclusief toegankelijk voor founders en eigenaren van een MKB-bedrijf met een omzet van 1-100 miljoen euro (en minimaal 4 fte). Zo waarborgen we de kwaliteit van onze events en weten we zeker dat we waardevolle rondetafelgesprekken tot stand brengen.

Tijdens onze events ga je aan tafel met mede-ondernemers en bespreek je jouw uitdagingen. Dit noemen wij het rondetafelgesprek. Maar wat is een rondetafelgesprek eigenlijk en hoe verloopt zo’n sessie?

Het rondetafelgesprek. Wij stellen de rondetafels zorgvuldig samen. Neem plaats aan tafel met gelijkgestemde ondernemers die zich in dezelfde groeifase bevinden als jij. Dit biedt de mogelijkheid om jezelf te spiegelen aan elkaars uitdagingen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

De inspirator. Naast jou aan tafel schuift een inspirator aan: een ondernemer die net dat stapje verder is in zijn of haar ondernemersreis. De inspirator deelt ervaringen, moedigt aan en biedt waardevol inzicht om jouw groei te stimuleren.

De moderator. Ook is er een ervaren moderator aanwezig om het gesprek in goede banen te leiden. De moderator zorgt ervoor dat iedereen aan het woord komt en dat elk inzicht wordt belicht. Zo haalt iedereen het maximale uit het rondetafelgesprek.

Nlgroeit-events zijn gratis voor onze leden. Niet leden betalen €75,- voor een ticket een week voor aanvang van het event. Daarna betaal je €99,-.

Ondernemers
over onze events

Imke Arts

Imke Arts

Imke Arts

Mint

“Nadat de sprekers inspirerende verhalen hebben gedeeld dan merk je bij de rondetafelgesprekken dat iedereen ook kwetsbaar durft te zijn. Ze delen over de missers die zijn gemaakt, maar ook de successen. Je merkt dat iedereen vanuit een intentie ervaringen deelt om een ander mee verder te helpen.”

Nils Clement

Nils-Clement-Euro-Caps

Nils Clement

Euro-Caps

“Ik denk dat iedere ondernemer zichzelf moet blijven uitdagen. Door een paar keer per jaar de tijd te nemen om voor jezelf even stil te staan bij waar je staat in je rol als leider, als oprichter of als ondernemer.”

Sven Teeuwen

Sven Teeuwen

We Build 4 You

“Het is erg interessant om te horen van mede-ondernemers met welke problemen ze zitten. Daar leer je gewoon van. Je bereid jezelf ook gelijk voor op de volgende fase. Want als je dat in het moment moet gaan doen ben je te laat. Dat heb ik zelf ook meegemaakt. Je kan beter wat vooruit werken en dan heb je alvast de mentoren en mede-ondernemers om je heen om alvast dat volgende groeistuk aan te kunnen.”

Willem-Jan Kuipers

thumbnail testimonial nlgroeit-events

Willem-Jan Kuipers

Seable&Co

“Eigenlijk alle nlgroeit-events zijn leuk om naar toe te gaan. Het is inspirerend, het geeft energie en het geeft weer nieuwe ideeën. Je komt met andere ondernemers tot de conclusie dat ongeacht welke industrie we zitten we allemaal dezelfde uitdagingen hebben.”

Jochum Jarigsma

Jochum Jarigsma

Vol-Gas Marketing

“Ik vond het zelf best ingewikkeld om tijd vrij te maken. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb omdat je echt gedwongen wordt om na te denken van ‘doe ik echt de juiste dingen?’”