Ik heb geen verstand van beleggen en ook geen verstand van bankieren. En toch ben ik oprichter en directeur geweest van Alex Beleggersbank en Knab.

Iets over mezelf

In 1999 richtte ik samen met Peter Verhaar Alex Beleggersbank op. De ‘stockbroker’ was een ‘fintech company avant la lettre’, groeide snel en werd eind 2007 voor 380 miljoen verkocht aan Binck Bank.

Om het hoofd te schonen ben ik toen 6 maanden naar ZA vertrokken om in het township Elandsdoorn vrijwilligerswerk te doen. Het resultaat was een waanzinnig amfitheater dat door lokale mensen is gebouwd en waarin nu wekelijks de problematiek rondom HIV/AIDS besproken wordt en kinderen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Ben nu voorzitter van stichting Tjommie. Na een korte periode waarin ik verschillende bedrijven geholpen heb om op te starten (waaronder Online Seminar), heb ik in 2010 besloten een nieuw financieel platform op te zetten, t.w. Knab. Knab is de financiële Bol.com van Nederland en had bij mijn vertrek per 1 mei 2017 ruim 180.000 klanten.