Als 30-jarige kreeg ik de leiding en eindverantwoordelijkheid over een organisatie in zwaar weer in een complexe omgeving. Dit maakte mij jarenlang de jongste in Nederland in zo’n positie. In korte tijd heb ik, met een vernieuwende aanpak, de organisatie ontwikkeld tot een gezonde en toonaangevende speler in de sector.

Nu, ruim 13 jaar later, heb ik meerdere organisaties in verschillende sectoren succesvol door transformaties en crisissituaties geleid. Bedrijven van 25 tot 1.500 mensen, een omzet van 2 tot 450 miljoen en in verschillende fasen van groei; van organisatiefase tot en met standaardisatiefase. Altijd met een complexe en stevige uitdaging waar in korte tijd mooie resultaten zijn gerealiseerd, zowel in omzet als in leiderschap en cultuur. Mijn focus was hierbij vooral gericht op ontwikkelen van strategieën, modern leiderschap, operational excellence en innovatie. Daarnaast ook ruime ervaring in het oprichten en inrichten van professionele samenwerkingen tussen ondernemingen.

Ik hou van het ontwikkelen van vernieuwende bedrijven, van complexe uitdagingen en van het ontwikkelen van mensen en teams. Met een snelle analyse breng ik focus en vertaal dit naar nieuwe kansen. Ik weet leiders en teams in hun kracht te zetten en hen te inspireren voor een toekomstvisie. Mijn stevige achtergrond in bedrijfseconomie, change management en vastgoed en mijn praktijkervaring als leider, coach en trainer ondersteunen mijn aanpak. En last but not least: ik hou van luchtigheid en een vleugje humor!

Bedrijfsactiviteiten

‘RED QUEEN effect’ ontwikkelt bedrijven van de toekomst. Wij maken jouw organisatie klaar voor de volgende fase van groei en duurzaam succes. We kijken naar het totaal en richten ons op meer impact maken met minder moeite.

Onze expertise is het MKB en ondernemers in het maatschappelijk domein. Met een speciale focus op bedrijven in ontwikkeling, in complexe markten of in fusie. Als stevige sparringpartner op directieniveau inspireren we jou en je organisatie om grenzen te verleggen. ‘RED QUEEN effect’ bouwt met jou aan een stevige basis voor een inspirerende toekomst. Wij brengen frisse inzichten, nieuwe energie, een hands-on aanpak en een mensgerichte benadering mee.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Ik heb scherp inzicht gekregen in de dynamiek van bedrijven in ontwikkeling en de krachten in de markt. Daarin heb ik ondervonden om in verschillende situaties effectieve keuzes te maken. Een mix van kennis én innovatieve creativiteit is de sleutel om je bedrijf naar een volgende groeifase te ontwikkelen. Ook ben ik zeer bedreven geraakt in de dynamiek tussen directies en aandeelhouders/toezichthouders en hoe deze positief te beïnvloeden.

En natuurlijk heb ik het meest over mijzelf geleerd, vooral in tijden van crisis of in grote complexiteit. Hoe belangrijk het is om tijd te nemen om te reflecteren en om een goede balans te vinden in vertrouwen op jezelf en vertrouwen geven aan anderen.