Kind van ondernemende ouders. Na mijn studie Small Business specialiseerde ik me in database marketing en CRM. Vandaag de dag ben ik commercieel directeur van Jopen BV en de daarbij horende Jopenlocaties. Samen met mijn man Michel Ordeman, algemeen directeur, deel ik het directeurschap.

Bedrijfsactiviteiten

Craft-brouwerij Jopen is ontstaan vanuit de droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen is de grootste onafhankelijke craft-brouwer van Nederland. Bieren naar eeuwenoude recepten pronken naast bieren in innovatieve stijlen. Jopen daagt zichzelf continu uit en stelt hoge eisen aan kwaliteit. Om de groei bij te benen heeft Jopen een tweede brouwerij met een Jopen Proeflokaal geopend. De vele bekroningen, zowel nationaal als internationaal, vormen het ultieme bewijs.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Zorg dat je goede aandeelhouders of adviseurs aantrekt die niet alleen financiën inbrengen, maar ook expertise en vakkennis waarop je kunt terugvallen. Iedere ondernemer zou de expertise die hij zelf niet in huis heeft moeten inhuren. In een klein bedrijf hoef je niet alles zelf te kunnen.