Ik ben geen primaire ondernemer die vanuit het niets start, maar heb altijd “een begin” nodig. Verandertrajecten obv een praktische analyse vind ik interessant. Meestal betekent dit “het ophalen van informatie” bij klanten, medewerkers en concurrenten en vervolgens na analyse met het team een bedrijf herpositioneren om de fit met de markt beter te vinden. Het gedisciplineerd uitvoeren van een plan geeft me veel energie. Het leukste aan ondernemen is voor mij de mensen met wie je dat doet.

Bedrijfsactiviteiten

Mijn bedrijf Smartflow is een APAAS (Application Platform As A Service) om werkprocessen en workflow voor mobiele medewerkers te digitaliseren en te koppelen aan bestaande ERP omgevingen.

Mijn andere bedrijf AsiaAssist faciliteert westerse merken bij toetreding tot de Chinese markt door het uitvoeren van een datagedreven haalbaarheidsstudie en het opstellen van een marktintroductieplan. Tevens bouwt AsiaAssist merken via het bewerken an online B2C en -B2B kanalen. Tenslotte biedt AsiaAssist marketing services op het gebied van social media en livestreaming.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Als ondernemer ben je geslaagd als je niet meer nodig bent in je organisatie. De zoveel mogelijk unieke propositie van je bedrijf wordt vormgegeven door een topteam dat de verantwoordelijkheid neemt. Daarbij is de realiteit van de markt een continue spiegel om het bedrijf verder door te ontwikkelen.