Ruim 18 jaar geleden ben ik gestart met ondernemen, in eerste instantie in het drijven van handel. Later zijn hier allerlei spin-offs uit ontstaan. Zowel in de breedte van de markt als met verticale ketenintegratie zijn we over de jaren redelijk lineair gegroeid. Met Begra Group (7 bedrijven) ligt de omzet op 28 miljoen. En met BR Products ligt de omzet op ca. 2,5 miljoen.

Bedrijfsactiviteiten

Begra Group bestaat uit 7 bedrijven die als gemene deler 1 doel hebben, namelijk: Waarde toevoegen in het kader van Magazijninrichting in elke levensfase van elk bedrijf in NL/BE! De activiteiten om deze missie te volharden bestaan uit het vertegenwoordigen en uit voorraad leveren van een groot scala aan opslagsystemen en aanverwante producten voor de Nederlandse en Belgische markt. Zowel nieuwe als gebruikte producten. Daarnaast ondersteunen we met onze veiligheidsinspecteurs bedrijven om hun magazijnen optimaal veilig te maken en te houden. Onze monteurs zorgen voor een vakkundige installatie en/ of demontage afhankelijk van de situatie. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om stellingen te leasen, waarbij we onze klanten gedurende de looptijd van de overeenkomst volledig ontzorgt worden.  

BR Products is een productiebedrijf die opereert in een nichemarkt, namelijk die van “draagarmstellingen”. Over de jaren heen hebben we het “eigen” product verder uitontwikkeld en de kwaliteit zit inmiddels daardoor op een hoog niveau. Het doel van BR is om de grootste en beste producent van draagarmstellingen te worden in Europa! Dit is best wel ambitieus omdat we enkel nog actief zijn in de Nederlandse markt. Echter, we gaan nu vol investeren om de productiecapaciteit te vergroten. Het bijkomende gevolg zal zijn dat we onze kosten omlaag brengen per eenheid en de levertijd verkorten. Belangrijke ingrediënten om de Europese markt te bedienen.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Dat er vaak grote kansen zitten achter ogenschijnlijke “problemen”. Kansen die je vaak anders niet zou zien. Het heeft mij geleerd om rustig te blijven als iets niet loopt zoals je had verwacht. Niet in paniek raken en balen, maar er beschouwend en objectief naar te kijken. Het brengt je vaak in staat om het voordeel te zien dat niet altijd direct in eerste instantie voor de hand ligt.