Vanaf mijn zolderkamer ben ik Online Soccer Manager (OSM) begonnen en heb dat uitgebouwd tot een bedrijf met 50 medewerkers en 5 miljoen gebruikers. Dit bedrijf heb ik na 16 jaar aan het roer zelfstandig gemaakt en in 2020 verkocht aan Miniclip. Mijn tweede startup, RB Group, maakt apps voor luchtvaartpersoneel. Per 1 april 2021 heb ik RB Group verkocht aan CAE: de grootste pilotenopleider ter wereld, met het hoofdkwartier in Canada.

Ik ben nog een tijdje werkzaam geweest bij CAE en ben momenteel actief voor de Haagse Hogeschool, waarvoor ik vanuit de Dutch Innovation Factory een gamelab beheer. Ik help studenten hun game-dromen waar te maken. Daarnaast ben ik voornamelijk investeerder. Ik participeer onder andere in het Midgame Fund, een fonds voor onafhankelijke game ontwikkelaars in Nederland. Ook coach ik studenten en startende ondernemers.

Bedrijfsactiviteiten

Investeerder. Auteur van het boek SCOREN! Online Soccer Manager (OSM) van zolderkamer tot skybox. Webgames, mobile games. Apps voor luchtvaartpersoneel.

Lees meer in mijn boek SCOREN! https://www.sparkleauteurs.nl/product/scoren

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Het belang van focus. Zoek uit wat het echte doel van je onderneming is en richt daar alle aandacht op. Door dit te doen wist ik zowel bij Gamebasics als bij RB Group veel te bereiken.