Ik ben op jonge leeftijd begonnen bij AFAS, het bedrijf dat is gestart door mijn vader. Tijdens mijn studie Bedrijfs Informatie Systemen aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij de ICT-wereld eigen gemaakt. Van productmanager heb ik mij snel weten te ontwikkelen tot Algemeen Directeur (CEO).

Mijn succesformule

Je kunt mensen niet veranderen. Als je écht een andere koers wilt varen kun je je beter concentreren op het aannemen van de juiste mensen en afscheid nemen van de droeftoeters.

Iets over mezelf

Ik ben ook Lid van de Raad van Advies van de Software~VOC, een netwerk van productsoftware bedrijven, ontstaan vanuit de behoefte om ervaringen en visies uit te wisselen met collega productsoftwareondernemers. De Software~VOC voert haar activiteiten uit onder de vlag van Nederland ICT, een branchevereniging met ruim 450 IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. AFAS is lid van deze branchevereniging en ik neem zitting in het bestuur.

Ik zie mezelf als een echte ICT-kenner, met name op het gebied van ERP en treed vaak op als spreker. Daarnaast schrijf ik regelmatig columns op de AFAS-website waarbij ik de lezer én ook mezelf een spiegel voorhoudt. Ik heb een uitgesproken mening over ICT. Meer weten over Bas, lees je hier. Benieuwd naar zijn blog? Klik dan hier.

‘I like to move IT, move IT’