Vijf gouden vragen voor het beste interview van Geoff Smart

Geoff schreef een boek over zijn methode, Who: The Method for Hiring. Mensen kunnen slecht in de toekomst kijken, dus bij het aannemen weet je nooit precies hoe iemand het gaat doen. Vragen stellen als ‘hoe zou je hier mee om gaan?’ of ‘als dit gebeurt wat zou je dan doen?’ zijn vrij nutteloos. Mensen kunnen niet in de toekomst kijken en een inschatting maken op hypothetische antwoorden is foute boel, aldus Geoff Smart. Wat dan wel? Vraag mensen naar wat ze gedaan hebben.

De 5 gouden vragen voor het beste interview

  1. Wat was je laatste baan en waar was je voor aangenomen? (wat moest je doen?) 
  2. Wat heb je bereikt en waar ben je trots op? 
  3. Welke fouten heb je gemaakt in je baan? 
  4. Met wie heb je gewerkt en hoe zagen ze jou?
  5. Waarom ga je weg bij je huidige baan? Waarom ben je weg gegaan? 

Aangezien het aannemen van mensen een van de key uitdagingen is voor bedrijven midden in de groei, zijn dit praktische tips om mee aan de slag te gaan.

Over Geoff Smart
Dé global thought leader op dé uitdaging in business: het werven en selecteren van talentvolle teams. Dr. Geoff Smart is mede ontwikkelaar van het befaamde ‘Topgrading’ systeem en schrijver van ‘Who”, “Leadocracy” en “Powerscore”. Op het gebied van ‘inhuren van mensen’ is Geoff Smart een van de beste denkers en sprekers ter wereld.

Gratis Boek
Geoff geeft een masterclass tijdens de workshop The Decisive Growth Factor: People. In zijn masterclass krijg je uitermate waardevolle inzichten en tips om beter, slimmer en effectiever de beste mensen te werven en in te huren. Je krijgt ook het boek van Geoff cadeau als je aanwezig bent. Mis het dus niet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie