ScaleUp Company en GoFastForward fuseren

“Voor ons was het een bijzondere maar logische stap” vertellen Rutger Prent (GoFastForward) en Bart van Nol (ScaleUp Company). “We delen allebei ruim 10 jaar ervaring en passie in het maken van groeiprogramma’s voor scaleup’s en het intensief begeleiden van leiderschapsteams van snelgroeiende ondernemingen. Gezamenlijk hebben we met meer dan 2.500 en 37% van de Nederlandse scaleups gewerkt. We kwamen erachter dat onze dienstverlening en teams elkaar aanvullen en nauwelijks overlappen.”

Van Nol: “Ook zien we de behoeftes van scaleups snel ontwikkelen. Er is, mede vanuit de overheid, veel meer aandacht voor de ontwikkeling van snelgroeiende ondernemingen. Scaleups creëren veel banen en een belangrijke factor in de economie. Nederland heeft verhoudingsgewijs een goede positie als het gaat over het aantal scaleups dat ze voortbrengt. Echter, de laatste jaren stagneert dat enigszins, terwijl dat in andere landen groeit.”

“De Nederlandse scaleups geven aan vooral behoefte te hebben aan specifieke relevante ontwikkeltrajecten en begeleiding. Daarnaast willen ze toegang tot een netwerk met de beste groeipartners, professionals maar ook peers om van en mee te leren. Na deze fusie ontstaat niet alleen het grootste scaleup netwerk van Nederland, maar ook de meest ervaren scaleup accelerator. Met deze fusie kunnen we scaleups een geweldig groeipartnerschap bieden”, aldus Prent.

De nieuwe ScaleUp Company heeft ambitieuze plannen voor verdere groei, zowel inhoudelijk als uitbreiding via partners naar andere delen van Europa.

Over het nieuwe Scale Up Company:
Met een team van ruim 40 scaleup professionals begeleiden we een kleine honderd scaleup’s uit zeer diverse branches. ScaleUp Company is partner van Verne Harnish, de grondlegger van de scaling methodiek.