Stel je voor, een ambitieuze jonge vrouw die haar vader opvolgt in een snelgroeiend bedrijf en het naar nieuwe hoogten brengt. Dat is het verhaal van Pleun Opperman, de 29-jarige CEO van Parakar in Breda. Onder haar leiding is het bedrijf explosief gegroeid, met een omzetstijging van 20 naar maar liefst 200 miljoen euro en dat in slechts enkele jaren. Een inspirerend succesverhaal dat laat zien dat lef, doorzettingsvermogen en ondernemerschap hand in hand gaan. Lees hier het volledige artikel van MT/Sprout.

Een onverwachte weg naar ondernemerschap

Pleun’s reis naar het leiden van Parakar begon niet op traditionele wijze. Na het behalen van haar bachelor in Gezondheidswetenschappen, koos ze voor een master in Health Food Innovation. Tijdens deze studie werden haar ogen geopend voor het ondernemerschap door colleges over het opzetten en laten groeien van bedrijven. Dit vormde het fundament voor haar toekomstige avontuur bij Parakar.

De ontwikkeling van Parakar als groeibedrijf


Het verhaal van Parakar onder Pleun’s leiding is er een van innovatie en vastberadenheid. In 2015 kreeg het bedrijf een enorme boost toen ze begonnen met het ondersteunen van buitenlandse bedrijven bij het verlonen van Nederlands personeel. Deze nieuwe richting resulteerde in het succesvolle product “Employer Off Record”, waarmee Parakar bedrijven helpt bij het overwinnen van alle administratieve uitdagingen rondom internationaal personeel.

Pleun begon haar loopbaan bij Parakar op de administratie-afdeling, maar haar toewijding en ambitie om het bedrijf over te nemen waren onmiskenbaar. Nu staat ze aan het roer van een bloeiend bedrijf, klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te blijven innoveren in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

Pleun’s deelname aan ELITE

Pleun neemt deel aan het ELITE-programma, gericht op winstgevende groei en effectief leiderschap. ELITE voorziet haar van essentiële tools en diepgaande kennis om Parakar verder te laten groeien en te blijven innoveren. Door dit programma kan Pleun met vertrouwen nieuwe uitdagingen aangaan en haar bedrijf naar nieuwe hoogten brengen.

Ik ben lid geworden van ELITE omdat het inspirerend is om te worden omringd door mensen die zeer gelijkgestemd zijn en zich in een vergelijkbare fase van een organisatie bevinden als ik nu. Toen ik meedeed aan de eerste kennismakingsavond, voldeed het volledig aan al mijn verwachtingen. Het was zeer gastvrij en ik voelde me echt begrepen, dus ik ben er trots op dat ik dat heb mogen ervaren.

Ben jij ook klaar voor een volgende stap in jouw ondernemersavontuur? Lees meer over ELITE en hoe het jou kan helpen bij jouw groei en innovatie.