#nlgroeithelpt bij … thema financiering en financieel management

15% van de groeivragen van groeiondernemers bij nlgroeit gaan over financiering. Maar de hamvraag is ‘groei ik op eigen kracht of met investeerder?‘. Ruud Schippers van JAM stelde de vraag aan zijn nlgroeit mentor Bas van der Veldt. Lees ook in welke situatie het juist aantrekkelijk is om met vreemd vermogen te groeien en hoe je dat aanpakt?

Inmiddels is online financiering in ons land niet meer weg te denken uit de MKB-financieringsmarkt. Maar hoe weet je of financiering van een online aanbieder geschikt is voor jou als groeiondernemer en wat zijn de voor- en nadelen? Een blog van Beer Zandt, Head of Business Development voor Spotcap NL & UK.

Als je kapitaal nodig hebt voor de groei van je onderneming, zal je op zoek moeten naar een financier. De bank is meestal een logische eerste stap. De bank verlangt echter zekerheden/ onderpand in je onderneming en is niet altijd bereid je plannen (volledig) te financieren. Dan kan een achtergestelde lening een goede optie zijn. Een blog van Stephan Roes van NPEX.

Bekijk ook de financieringstip van Maurice van Tilburg, CEO van Euronext. Twee van zijn tips:

  1. draai het om: welke financiers vind ik passen bij de groei van mijn bedrijf, bij mijn plannen.
  2. Let op je kosten zodat je nooit beperkt wordt in je keuzes door je financiele situatie en bijvoorbeeld gedwongen wordt om te verkopen of autonomie te verlenen. Je wilt zelf de groei blijven aansturen!

Online masterclass van Groeimasters
Een sterke financiële huishouding is van levensbelang voor groeibedrijven, net als slim cashflowmanagement. Ga je  organisch groeien of groeien door bedrijven over te nemen? In deze masterclass leer je alles over slim financieel management en de verschillende financieringsvormen. Kijk: financieel management & financieringen