01

woensdag

november 2023

Utrecht Groeit | 1 november 2023 | Dotslash

Ben je er klaar voor? Want we zijn terug! Na eerdere succesvolle edities organiseren we op woensdag 1 november een nieuw diner voor founders van groeibedrijven. Het thema van deze sessie is groeien in relatie tot je medewerkers. Een event voor en door ondernemers waar inspiratie en met elkaar in gesprek gaan centraal staan. Zien we je daar?

Gelukkige medewerkers en sterke teams als driver van groei binnen je organisatie

Nlgroeit nodigt je uit voor dit inspirerende event in dé hotspot van Utrecht: Dotslash. Leer van Brian Farley over het opbouwen van succesvolle teams in de topsport en hoe je hier ook binnen jouw organisatie je voordeel mee kunt doen. Laat je daarna inspireren door Dick Stegeman van ihomer. Als founder vertelt Dick je graag over zijn unieke visie en de cultuur binnen ihomer. Een software ontwikkelaar waar managers en contracten niet bestaan. Vol inspiratie en inzichten over dit onderwerp ga je aan de rondetafel in gesprek met andere gelijkgestemde ondernemers. We sluiten informeel af met een gezellig walking-diner waar volop ruimte is om te netwerken met de andere deelnemende ondernemers.

Het programma: 

  • 15:45 uur – inloop en registratie.
  • 16:30 uur – Brian Farley deelt zijn lessen en inzichten over het bouwen van sterke teams. 
  • 17:00 uur – Dick Stegeman in gesprek met Jelle Drijver over de unieke cultuur binnen ihomer.
  • 17:30 uur – ga tijdens peer-to-peer gesprekken in gesprek met mede-ondernemers over jouw groeiambities en uitdagingen. 
  • 19:15 uur – wrap-up, afsluiting en walking diner.
  • 20:30 uur – einde event.

Ondernemen is topsport. Brian Farley over high performance teams

Brian Farley is al 30 jaar coach van high performance teams in het honkbal en wordt meerdere malen Coach van het Jaar. In 2010 wordt Brian bondscoach van het Nederlandse honkbalteam. Met zijn bijzondere manier van coachen, smeedt hij het team tot een eenheid van spelers die naar het beste resultaat streven. Zo brengt hij het Nederlands team naar een uitzonderlijke prestatie: een gouden medaille op het WK-honkbal in 2011. De allereerste keer dat een Europees baseball team de WK-titel verovert in deze sport!

Brian Farley vertelt met passie over het behalen van dit succes, waarbij de focus ligt op het benutten van de kracht van ieder individu en het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven en samenwerken komen aan bod. In zijn vertalen legt Brian Farley gemakkelijk de parallel tussen het bedrijfsleven en de sport.

Mensen met een gezamenlijke passie hebben geen managers nodig.

Dick Stegeman heeft een passie voor mensen, organisaties en innovaties en zoekt altijd naar pragmatische oplossingen. Dick durft zijn eigen koers te varen waarin vertrouwen in mensen het uitgangspunt is. Als founder van ihomer vertelt hij graag over de unieke cultuur binnen deze software ontwikkelaar.

Ihomer is een “vrijplaats” waar software professionals samen kunnen werken aan projecten waar zij en de opdrachtgevers trots op kunnen zijn. Met deelnemers in plaats van medewerkers, zelfsturende teams met een eigen winst- en verliesrekening en een samenwerking op basis van vertrouwen en relatie in plaats van contracten is de cultuur binnen ihomer bijzonder te noemen.

Volgens Dick is Ihomer het bewijs dat mensen met een gezamenlijke passie geen managers nodig hebben, dat een organisatie zonder doel succesvol kan zijn en dat “willen” vele malen krachtiger is dan “moeten”.

Rondetafel gesprek: de kracht van een goed gesprek

Met alle inzichten die je hebt opgedaan ga je in gesprek met andere groeiondernemers. Om ervoor te zorgen dat dit gesprek zo waardevol mogelijk is word je ingedeeld op omvang en fase van de onderneming. Daarnaast proberen we om ondernemers uit verschillende branches aan een tafel in te delen zodat je zo open mogelijk over de uitdagingen kunt praten. Uiteraard is wat je deelt vertrouwelijk. Het doel is leren van elkaar en het inzicht geven dat andere ondernemers vaak tegen dezelfde uitdagingen aanlopen.

Dit groei-event is gericht op de ontwikkeling van je groeiskills. Ons doel als organiserende partijen is om de innovatiekracht in Utrecht te versterken. Zo kunnen groei-ondernemers zoals jij groeiambities realiseren via inspirerende bijeenkomsten waarbij gelijkgestemden ervaringen met elkaar delen, kunnen klankborden en netwerken.

Omdat groeien meer is dan geld verdienen

Groei, winst, succes. Het zijn termen die we associëren met economische vooruitgang. Maar wat is dat waard als ongelijkheid groeit, schaarste toeneemt en werknemers uitvallen? Het is tijd om anders te kijken naar groei. Door te kijken naar bedrijven die anders kijken naar groei. Die investeren in alle betrokken stakeholders: klanten, leveranciers, partners, medewerkers en de lokale gemeenschap. Zo werken we samen toe naar een toekomstbestendig bedrijfsleven.  Waarbij we niet alleen kijken naar wát ze bijdragen aan de samenleving, maar vooral ook hóe ze dat doen.

Door je kennis te laten maken met ondernemers die anders naar groei kijken, zoals Dick Stegeman, hopen we je te inspireren hier zelf ook mee aan de slag te gaan.

de weg van medemenselijk ondernemen

Mede mogelijk gemaakt door Goldschmeding Foundation. Projectregie en projectleiding in handen van Firma Twist. Meer informatie over de samenwerking van nlgroeit met De Weg van medemenselijk ondernemen vind je hier.

Een bijdrage in de kosten

Nlgroeit is een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk. Om jou als ondernemer structureel te kunnen blijven helpen bij je groei rekenen wij een kleine bijdrage in de kosten voor je deelname aan onze events.

  • Ben je lid van nlgroeit dan betaal je: € 49,50
  • Ben je geen lid? Dan rekenen we een bijdrage van € 99,00. Let op: tot en met 27 oktober geldt het early bird tarief van €75,00.