Medemenselijk ondernemen: wat is dat?
Wil je meer te weten komen over de Medemenselijke Ondernemers van MAAS, Zalsman en Better Places?
Zelf aan de slag?
Event kalender
Op 30 november organiseren we Amsterdam Groeit met als thema ‘Wat zijn de ingrediënten van een winnende impactstrategie?’. Een event voor founders van MKB bedrijven waarin we je inspireren en op weg helpen bij het maken van duurzame keuzes in je groeistrategie.
Volg ook de Masterclass Medemenselijk Ondernemen op vrijdag 8 december. De masterclass is een praktische workshop van een dagdeel voor professionals die versnelling willen realiseren op het halen van allerlei
(maatschappelijke/sociale) doelstellingen.
Mis het niet. Op 12 december organiseren we Time to Change een leiderschapsevolutie in drie stappen. Hoe toekomstbestendig is jouw leiderschap? Monique Ansink en Bas van der Veldt nemen je mee in hun visie op het nieuwe leiderschap. Het event vindt plaats in AFAS Leusden.
Masterclass of in-company workshop
Een praktische workshop van een dagdeel voor senior professionals die versnelling willen realiseren op het halen van je (maatschappelijke/sociale) doelstellingen. Je bedrijf gaan aansturen en organiseren vanuit het medemenselijk gedachtegoed kan hierin een enorm verschil maken. Je leert over de theorie achter het gedachtegoed en gaat actief aan de slag met vaardigheden die nodig zijn voor het organiseren van medemenselijkheid in jouw organisatie. Ook werk je in kleine groepjes aan een casus, waarbij je kunt kiezen uit thema’s die passen bij jouw organisatie(vraagstuk), zoals diversiteit & inclusie, inkoop of medezeggenschap.
Maandelijks organiseert Firma Twist een openbare masterclass waar je als professional individueel aan kunt deelnemen.
De praktijkgids Anders Groeien
In plaats van ‘What’s in it for me?’ kun je jezelf beter de vraag stellen: ‘What am I doing for others?’ De praktijkgids Anders Groeien, geschreven door prof. dr. Harry Hummels en Erik Hilgers, geeft je inzichten in de fundamenten van medemenselijk ondernemen en laat je kennismaken met mensen die vertellen hoe zij medemenselijk zakendoen. En wat hen dit heeft opgeleverd.
Medemenselijke arbeidsovereenkomsten
In het project Conscious Contracting hebben 30 organisaties, waaronder Viisi, The Colour Kitchen, Valstar Simonis, Actief Zorg, PostNL, gemeente Alkmaar, Picnic, IDFA en BplusC, grote stappen gezet richting ‘conscious contracts’. Conscious Contracting toont een alternatieve benadering in de werkgevers-werknemersrelatie. Het streven is om overeenkomsten te creëren die het welzijn van alle betrokken partijen waarborgen.
Deze arbeidsovereenkomsten zijn zowel aansprekend als juridisch verantwoord, en dragen bij aan het welzijn van alle betrokkenen en hun relatie. Onder begeleiding van een deskundig team hebben de organisaties hun overeenkomsten getransformeerd.
Alle opgedane inzichten, praktijkvoorbeelden en een concreet stappenplan om aan de slag te gaan zijn gebundeld in de ‘Routekaart naar medemenselijke arbeidsovereenkomsten’.
De Routekaart is gratis te downloaden, zodat ook jij in je organisatie aan de slag kunt met medemenselijke arbeidsovereenkomsten.
Sociaal incasseren
Schulden zijn in Nederland een hardnekkig probleem. De traditionele manier van incasseren leidt tot kostenstapeling en stress. Dit zorgt ervoor dat mensen niet de kans krijgen financieel te herstellen. En dat schuldeisers uiteindelijk maar een klein deel worden terugbetaald. Met als resultaat een maatschappij met toenemende armoede.
Sociaal incasseren is de oplossing. Van een aanpak gericht op vordering naar een oplossingsgerichte, hulpvaardige aanpak waarin de mens centraal staat. Gelukkig zijn steeds meer schuldeisers en incassobedrijven hiervan overtuigd. Maar het is niet eenvoudig om een nieuwe werkwijze te implementeren en in te bedden in de organisatie en systemen. In een recent gestart project gaan we met diverse partijen uit de sector aan de slag om een doorbraak te realiseren. Lees meer.
Betekenisvolle dialoog in internationale ketens (SER)
Door het voeren van een betekenisvolle dialoog krijgen bedrijven beter zicht op benodigde acties om zorg te dragen voor het welzijn van hun stakeholders. Om bedrijven te helpen bij de praktische invulling van een betekenisvolle dialoog, is de SER een project gestart voor het ontwikkelen van praktische tools en trainingen. Door daarbij te focussen op activiteiten die dichtbij de bestaande bedrijfspraktijk staan, kunnen bedrijven direct zelf aan de slag. Het project ‘betekenisvolle dialoog’ is in mei 2022 van start gegaan en heeft een looptijd van twee jaar. Lees meer.