Informatiesessie voor Utrechtse scale-ups met Jelle Drijver en Gerard Werkhoven

Op 8 oktober 2020 vond het EBU Utrecht Region Get Connected Jaarcongres plaats. Een regionaal online festival met een programma vol inspiratie, creatie, samenwerken en ontmoeten. Nlgroeit mocht met dit interview een mooie bijdrage leveren.

Jelle is CEO en founder van Peper in je Pand en brengt daarmee huurders en pandeigenaren samen. Sinds begin 2019 doet Peper in je Pand de exploitatie van Dotslash in Utrecht met de ambitie om dé ondernemershub te worden voor de regio Utrecht. Ook deelt hij regelmatig zijn ervaringen en learnings met andere ondernemers als spreker en trainer. Sinds 1 oktober is nlgroeit partner van Dotslash en neemt Jelle community management voor zijn rekening in de regio Utrecht.

Gerard startte in 1983 een winkel in vintage kleding. Die winkel werd het startpunt voor een landelijke keten met 15 vestigingen, 150 werknemers en een miljoenenomzet. Drie decennia ervaring als oprichter en eigenaar van Steppin’ Out hebben hem een schat aan kennis opgeleverd. Kennis die hij nu al jaren met ondernemers deelt als businesscoach en adviseur. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de TMO Fashion Business School. Ook zet Gerard zijn jarenlange ervaring in als mentor bij nlgroeit en helpt op die manier andere ondernemers groeien.

“Ondernemerschap brengt uitdagingen met zich mee”, vertelt Gerard. Op het moment dat er veel veranderde in zijn bedrijf, nam hij zijn eerste adviseur in de arm. Hij hielp Gerard om op lange termijn te plannen en om niet alleen in zijn bedrijf te werken maar ook aan zijn bedrijf.

Over de coronacrisis

“Je moet je bedrijf zo slank mogelijk inrichten zodat je voorbereid bent op een stootje. En ga op zoek naar andere omzetkansen. Vergeet niet om vooral je team hierbij de betrekken”

De crisis heeft bedrijven ook laten inzien dat heel veel zaken online geregeld kunnen worden, waarvan ze aanvankelijk dachten dat het niet mogelijk was. Bovendien merken we ook dat mensen de kleine dingen zoals het koffiemomentje veel meer zijn gaan waarderen. Je wordt dankbaar voor de kleine dingen.

Community management

Jelle spreek veel ondernemers die de wens hebben om met elkaar te sparren. De samenwerking tussen Dotslash en nlgroeit zal dit faciliteren. De community brengt ondernemers in contact met elkaar, biedt ze een netwerk en mogelijkheden om te leren.

Tip Gerard: “Het bedrijf kan zo snel groeien als de mensen in het bedrijf. Blijf je voortdurend ontwikkelen als ondernemer en zorg dat je team zich blijft ontwikkelen.”

Tip Jelle: “Blijf ambitieus, wees kritisch maar wees ook tevreden! Sta af en toe stil bij wat je tot nu toe hebt bereikt. Maar wees ook niet te trots om hulp te vragen.