De top 250 groeibedrijven 2020: Pieter Bosschaart van MrPrezident

De top 250 groeibedrijven 2020: Pieter Bosschaart van MrPrezident

Anderhalve week na het nlgroeit jaarevent stond de wereld op zo’n kop door het coronavirus. Afgelopen week spraken wij Pieter en het gaat, naar omstandigheden, goed met hem. Zijn bedrijf lijkt de ergste dans van de coronacrisis te zijn ontsprongen. Privé viel de coronacrisis samen met gezondsheidsissues, dus makkelijk was de afgelopen periode niet voor Pieter.  

MrPrezident is de one-stop-shop-full-service-partner voor presentatieontwerp, training en tools die gelukkig al kennis en expertise in huis had op het gebied van het maken en geven van online presentaties. Direct nadat de crisis uitbrak hebben zij contact gezocht met vrijwel het hele klantenbestand. Voor veel van deze klanten zijn er nieuwe salespresentaties gemaakt die zich beter lenen voor virtuele meetings. Hierdoor hebben zij behoorlijk wat omzet kunnen redden. De focus ligt nu meer op alles wat met online presenteren te maken heeft. Wat tevens goed past binnen de lange termijn strategie van MrPrezident.

Pieter werkt nauw samen met zijn team. Ook de afgelopen maanden heeft dit team het bedrijf goed bijgestaan. Zij kwamen met goede initiatieven en stelden zich flexibel op met betrekking tot het thuiswerken. Gelukkig werd er al gebruik gemaakt van goede programma’s waardoor de samenwerking en communicatie vlekkeloos verliep.

In de eerste week van de lock-down heeft Pieter een masterclass crisis management van de Scale Up Company gevolgd. Hierdoor hebben zij een strakke lijn en methode kunnen volgen in de besluitvorming en hoefden er geen overhaaste beslissingen worden genomen.

“Er is geen enkel moment sprake geweest van blinde paniek en hierdoor bleef ook het hele team rustig en productief, ook wanneer er moeilijke beslissen moesten worden genomen.”