De top 250 groeibedrijven 2020: Jack Stuifbergen van Breedweer Facilitaire Diensten

Breedweer maakt voor de uitvoering van haar dienstverlening daar waar mogelijk gebruik van medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Door samen met gemeenten en re-integratiebedrijven te kijken naar de (on)mogelijkheden van kandidaten realiseert Breedweer jaarlijks tientallen passende banen.  Vanaf de dag dat de lockdown werd aangekondigd, was er voor 90 mensen geen werk meer.  Een flinke tegenvaller die zij hebben omgezet naar mogelijkheden. Hierdoor zijn zeer mooi initiatieven ontstaan. Een groep sexwerkers, die het bijzonder zwaar hebben door de coronamaatregelen, is ingezet voor het schoonmaken van panden van de gemeente Amsterdam en hebben een opleidingstraject aangeboden gekregen. Zo worden zij geholpen om een andere toekomst op te kunnen bouwen.

Er zijn medewerkers ingezet in de zorg om te ondersteunen op de Corona afdelingen, het desinfectieteam “de Co-Busters”.  En samen met andere ondernemers is Breedweer desinfectiemiddelen gaan  produceren in een ijsfabriek en produceren momenteel 140.000 liter desinfectiemiddel per week.

Deze crisis heeft ervoor gezorgd dat de schoonmaaksector eindelijk meer gewaardeerd wordt. Op dit moment gaan de gesprekken niet over de kosten van onze dienstverlening maar over hoe de hygiëne gewaarborgd kan worden.

Jacks tip in tijden van crisis:

“Je bent ondernemer geworden om te ondernemen. Ten tijde van crisis moet je ondernemen. Blijf bij jezelf en ga  aan de slag.  Ga niet in een hoekje zitten huilen maar pak het op. Maak afspraken met klanten en bespreek wat voor een meerwaarde je kunt bieden. Denk out of the box en vraag. Onderneem!”