Onze partner Dotslash Utrecht heeft een inspirerend artikel gepubliceerd over Elske Doets, de oprichter van Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017. Dit artikel belicht haar unieke aanpak van ondernemen en haar kijk op mentorschap.

Over Elske Doets

Als Zakenvrouw van het Jaar 2017 en oprichter van het succesvolle bedrijf Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017, zet Elske zich ook in als toegewijde mentor bij nlgroeit en neemt ze actief deel aan programma’s zoals Dragon’s Den en de door haarzelf opgerichte Young Lady Business Academy, waar ze andere ondernemers helpt groeien.

“Het draait om het luisteren naar en leren van iedereen in je omgeving.”

Elske benadert ondernemerschap met een open geest en een focus op het leren van anderen in haar omgeving. Ze gelooft sterk in het belang van waardevolle lessen die vaak over het hoofd worden gezien in de race naar succes. Voor Elske draait ondernemerschap niet alleen om zakelijk succes, maar ook om het delen van expertise en het inspireren van anderen.

“Door voor jezelf te zorgen, zorg je ook voor je team”

Elske Doets gelooft sterk in de waarde van mentorschap en het belang van het actief zoeken naar een mentor. Volgens Elske is een goede mentor iemand die niet alleen zakelijk advies biedt, maar ook emotionele steun en begeleiding. Ze benadrukt dat het essentieel is om te controleren of een potentiële mentor echt tijd en energie in jou wil steken, in plaats van alleen zijn of haar succesverhaal te delen.

Voor Elske is de juiste mentor een vorm van zelfzorg. Tijdens de coronacrisis besefte ze dat ze zo gefocust was op het welzijn van haar team, dat ze vergat om zelf hulp te vragen. Ze kwam tot het inzicht dat door voor jezelf te zorgen, je ook voor je team zorgt. Dit besef heeft haar geleerd dat mentorschap niet alleen belangrijk is voor persoonlijke groei, maar ook voor effectief leiderschap en teamontwikkeling.

Conclusie

De moraal van Elske’s verhaal is duidelijk: stap uit je comfortzone, durf om hulp te vragen wanneer je dat nodig hebt, en leer van iedereen om je heen. Deze benadering maakt je niet alleen een beter mens, maar ook een betere ondernemer.

Elske als jouw mentor?

Elske is zelf mentor bij nlgroeit. Zoek je een mentor die tijd en energie steekt in jou en jouw bedrijf, en die je begeleidt bij jouw groei? Neem dan een kijkje op haar profiel.