De complexiteit van je bedrijf neemt toe en dat verloopt met vallen en opstaan. De ene ondernemer worstelt met de positionering van het bedrijf, de ander met de schaalbaarheid. Sommigen hebben moeite met de dagelijkse gang van zaken, anderen met het delegeren van belangrijke taken. Hoe dan ook: groei gaat (vaak) niet vanzelf.

Een scherpe groeistrategie

De bestaande organisatiestructuur en bedrijfsprocessen moeten opnieuw onder de loep worden genomen. Dat vereist andere kwaliteiten van jou als leider: je bent opeens ook manager. Een scherpe groeistrategie helpt je te focussen en je ambities waar te maken. Maar hoe begin je daarmee? Wanneer succesvolle ondernemers terugblikken op hun ondernemersbestaan, dan blijkt vaak dat er iemand naast ze stond die ze met raad en daad bijstond en op wiens advies ze altijd konden bouwen: een mentor. Zonder deze persoon waren ze nooit zover gekomen.

Een mentor helpt

Vijf jaar geleden is nlgroeit begonnen met het mentortraject. Hierin worden groeiondernemers gekoppeld aan een mentor die net een paar stapjes verder is. Die het klappen van de zweep kent, en weet wat de ondernemer doormaakt. Een mentor staat als raadgever en sparringpartner naast je in uitdagende situaties. Deze bewezen succesformule heeft al veel ondernemers geholpen duurzaam en slim te groeien. Ondernemen leer je namelijk niet in de schoolbanken, maar van ondernemers die verder zijn dan jij.

Whitepaper: leer van succesvolle ondernemers

Hoe kan een mentor jou helpen sneller en beter te groeien? Je leest het in de nlgroeit whitepaper. Hierin gaan we verder in op de verschillende groeifasen van jouw bedrijf, hoe jouw behoeften en rol als ondernemer daardoor veranderen, en hoe een mentor je hierin kan helpen en ondersteunen. Daarnaast lees je verschillende praktijkverhalen van groeiondernemers en mentoren.

Download hier gratis de whitepaper ‘wie is er niet groot geworden met een mentor’.