10

maandag

oktober 2022

Top 250 Groeibedrijven Event 2022

Tijdens dit exclusieve event organiseren we een inspirerend programma met bekende topondernemers, en krijg je de kans in gesprek te gaan met andere succesvolle groeiondernemers. Bovendien wordt aan het einde niet alleen de winnaar van de Gouden Groeier 2022 bekend gemaakt, maar ook prijzen uitgereikt in de categorieën: Vrouwelijke Groeier, Impactvolle Groeier en Jonge Groeier.Ben jij één van de Top 250 groeiondernemers? Schrijf je dan nu in voor ons evenement op 10 oktober!Lees hieronder meer over de Top 5 Vrouwelijke Groeier en Jonge Groeier!

De lijst van 2022 is bekend! Groeibedrijven zorgen voor meer banen. Daar profiteert de hele economie van. De Top 250 Groeibedrijven is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en wordt sinds 2017, in samenwerking met nlgroeit, opgesteld. De lijst geeft een compleet overzicht van de grootste groeiers van ons land.

Top vijf top snelst groeiende scale-ups met vrouwelijke leiders in Nederland

Ontdek de vijf genomineerden voor de ‘Vrouwelijke Groeier Award 2022!

Het moment dat we de snelste groeiers van dit jaar bekend maken komt steeds dichterbij. In de aanloop hiernaartoe maken we de genomineerden bekend voor de Jonge Groeier, Vrouwelijke Groeier en Impact Groeier van 2022.

Sinds 2021 is het aantal vrouwelijke ondernemers meer dan verdubbeld in de Top 250. Momenteel heeft 11.6% van alle Top 250 Scaleups 2022 minimaal één vrouwelijke oprichter of C-level manager. We gaan dus de goede kant op, maar er is nog zeker ruimte voor verbetering. Momenteel gaat slechts 8% van de totale financiering naar ondernemingen met vrouwelijke oprichters (SHE-LEADS onderzoek). Vijf scale-ups die een fantastisch voorbeeld geven zijn in ieder geval onze vijf genomineerden.

Deze vijf genomineerden voor de ‘Vrouwelijke Groeier Award 2022 zijn (in alfabetische volgorde): Stream, Team Rockstar IT, The Big Search, Typeqast en VanMoof. We kijken uit naar de uitreiking tijdens het Top 250 event op 10 oktober. Meer informatie over vrouwelijke leiders in de Top 250 kun je vinden in de factsheets hiernaast.

Wie zijn de snelste jonge groeiers?

Met trots maken we de top 5 nominaties bekend voor de ‘Jonge Groeier Award 2022! Bedrijven in deze categorie zijn, ondanks hun korte bestaan van maximaal vijf jaar, snel gegroeid tijdens de uitdagende afgelopen jaren. Naast snel groeien hebben ze gezamenlijk ook meer dan 2000 banen gecreëerd in de periode 2018-2021!

De bedrijven die 10 oktober kans maken op de ‘Jonge Groeier Award 2022′  en met trots mogen zeggen dat ze in de top vijf staan, zijn in alfabetische volgorde: FourthlineGain.proMosa MeatShypple en Typeqast!

Bekijk informatie over de genomineerden door te klikken op de afbeelding.

De lijst van 2022

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van bedrijven (scale-ups) met minimaal 10 FTE (Full-Time Equivalent) en/of minstens 5 miljoen euro omzet. Deze bedrijven realiseerden drie opeenvolgende jaren jaarlijks een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet. De echte toppers dus, die de Nederlandse economie ieder jaar weer een boost geven!

Later dit jaar wordt de top 10 van de snelste groeiers bekend gemaakt en ontvangt de snelste groeier van de lijst de Gouden Groeier! Tevens maken dit jaar alle bedrijven in de Top 250 kans om als winnaar bekroond te worden, door nieuwe categorieën als Jonge Groeier, Vrouwelijke Groeier en Impact Groeier.

Bekijk hier de volledige Top 250 op groot formaat.